Twitter taal

De Twitter gemeenschap heeft haar eigen taaltje om de micro-blogging dienst te verklaren en beschrijven.  Dit gaat van de zogenaamde tweet, de twitter update over tweeple, de Twitter-gebruikers, tot de naam van de terminologie, de Twerminology.

Wat is een Tweet ?
Een tweet is een post of een status update op Twitter. Een tweet kan niet langer zijn dan 140 karakters.

Wat is een Retweet ?
Retweet is een antwoord op een tweet, die het oorspronkelijk bericht bevat, of een tweet die een link naar een nieuwsartikel of een interessante blogpost toont. De bedoeling van zo’n retweet is dat gebruikers van Twitter gemakkelijker discussies kunnen volgen.

Hoe doe je dat, retweeten?
Het is erg gemakkelijk.
Als je wil antwoorden op een tweet, typ je gewoon je antwoord in, gevolgd door RT om te zeggen dat het over een retweet gaat, dan @<naam> naar wie je antwoordt en je eindigt met het oorspronkelijk bericht.
Dus als Tom twittert, “hoe gaat het”, dan kan je antwoorden met “heel goed RT @Tom hoe gaat het”.
Als je retweet op een nieuwsartikel of een blogpost, dan typ je gewoon je commentaar in, gevolgd door RT en dan de link van het artikel.
“Dit is een artikel dat je moet lezen RT http://<link>”

Wanneer moet je retweeten ?
Er zijn geen echte regels of afspraken. Algemeen wordt er geretweet, als je iets interessant tegenkomt. Als bijvoorbeeld de persoon die je volgt iets belangrijk meemaakt, dan kan je zeker retweeten. Als je wil dat er een conversatie wordt opgestart, dan kan je ook een retweet plaatsen.

Hou in gedachten dat je door Twitter in het middelpunt van de belangstelling kan staan. Gebruik de retweet dus enkel in verband met artikels of items die belangrijk zijn voor jou. Begin niet zomaar in het wilde weg, rond te tweeten. Eens je hier mee begint, zullen je volgers snel afhaken.

Wat is een Hashtag?
Een hashtag is een woord of een acroniem ( letterwoord of een afkorting die wordt uitgesproken als een woord) , dat gebruikt wordt om een tweet te beschrijven. Zo kan men een gesprek gemakkeijker volgen. Hashtags vonden hun oorsprong in het ‘taggen’ ( of labellen) van de indicuduele tweets.

Hoe gebruik je ze ?
Het is niet moeilijk om je boodschap op Twitter te taggen. Voeg gewoon een ‘hash’ of spoorwegteken  (#) toe aan je woord, zin of acroniem die je boodschap het best beschrijft.  Omdat je tweet nu eenmaal maar een  beperkt aantal karakters mag hebben, wordt meestal een enkel woord of zelfs een paar letters gebruikt als hashtag.
Spaties zijn niet toegestaan bij hashtags.

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

5 comments

  1. 137360 402029Hello! I just wish to give a huge thumbs up for the very good info youve gotten right here on this post. I will likely be coming back to your blog for far more soon. 465094

  2. 863298 798685I appreciate you taking the time to create this post. It has been actually valuable to me undoubtedly. Value it. 944842

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.