3 tips voor introverte mensen

Mehihe / Pixabay

Durf, want je bent voorbereid.

De meeste introverte mensen denken eerst goed na voor ze hun gedachten delen met anderen. Ook bij vergaderingen en presentaties zijn ze meestal erg grondig voorbereid.

Extraverte mensen daarentegen zullen hun gedachten sneller in de groep gooien.
Drukke vergaderingen waar mensen dikwijls door elkaar praten zijn eigenlijk een perfect oefenterrein voor introverten. Door te anticiperen op de vragen en antwoorden die zich kunnen voordoen (en dit ligt in de aard van introverte mensen) zijn ze eigenlijk de gedroomde deelnemers van zo’n vergadering.  Ze moeten zich gewoon in de discussie durven gooien.

Plan tijd voor jezelf in, om op te laden.

Introverte mensen hebben soms tijd nodig om zichzelf even terug op te laden, nadat ze met anderen hebben gepraat en van gedachten hebben gewisseld, ook al was dit “socializing” een ontmoeting zonder stress.
Extraverte mensen zoeken gezelschap op om zich energiek te voelen.

Volg je eigen instinct hierin. Als je even alleen wil zijn, trek je dan terug. Je zal je veel gelukkiger voelen.

Zoek betrouwbare bondgenoten.

Introverte mensen vinden het moeilijk om iets persoonlijks te vertellen of om het laatste kantoornieuws rond te bazuinen. Ze doen er daarom goed aan om de hulp van vertrouwde bondgenoten in te schakelen.

 

Ben je introvert of ben je eerder extravert?
Wat zijn jouw tips om je goed te voelen op een vergadering ?

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.