15 eenvoudige en toch bevredigende genoegens van het leven.

Ze zeggen dat de beste dingen in het leven gratis zijn. De lijst hieronder bewijst dit zonder twijfel.
Het leven is gevuld met eenvoudige genoegens, de kleine indrukken die je niet verwacht maar waar je veel plezier aan beleeft. Ze zijn de geschenken van dit leven dat we allemaal op onze eigen unieke manier onbewust beleven.

Hieronder 15 bevredigende en eenvoudige genoegens die het leven kan bieden.

alexandria / Pixabay

1.In je bed blijven liggen op een regenachtige zondag – Als je de regen tegen de ramen hoort tikken, draai je je nog eens lekker om in je warme bed. Het geluid klinkt zacht en je bed voelt als een warme cocon. Niemand heeft je nodig en je kan lekker genieten.

2.Geld vinden dat je vergeten was – Je steekt je hand in je zak van je winterjas en je vind dat 20 euro biljet dat er nog in zat van vorige winter. Je bent niet rijk, maar dat ene moment voel je je wel iets rijker.

3.Een kort oogcontact met iemand van de andere sekse – Je kruist hem (of haar) in de straat of op de bus. Zij (of hij) kijkt even naar je, op een subtiel nieuwsgierige manier. In die ene seconde denk je ….. en dan is het voorbij.

4.Naakt zwemmen – Er hangt iets mysterieus bevrijdend over het naakte lichaam in water. Je bent naakt, maar het voelt natuurlijk, een gevoel van fantastisch gedurfde vrijheid.

5.Het juiste liedje op het juiste moment horen – Het maakt niet uit hoe de omstandigheden zijn, maar het horen van het juiste liedje op dat ene moment is een van die simpele genoegens in het leven die je mentale energie een enorme boost kunnen geven. Of je nu in de auto zit of in een winkel staat aan te schuiven, als dat ene liedje klinkt, heb je het gevoel dat de betekenis van het leven even glashelder is.

6.Die eerste slok als je dorstig bent – Je bent juist klaar met het gras afrijden onder de warme zon of je komt thuis na een lange autorit. Het enige waar je nog aan kan denken is dat glas met fris water. Die eerste slok is dan hemels.

7.Als je allebei hetzelfde denkt en zegt – Er is een moment van stilte. Dan opeens, jij en je vriend spreken exact dezellfde woorden uit op hetzelfde moment.

8.De lege parkeerplaats – Je rijdt een overvolle parking op en dan ineens, vlak bij de ingang van de winkel, vertrekt een andere wagen. De plek is voor jou.

9.Realiseren dat de nacht nog niet voorbij is – Je wordt abrupt wakker, nog moe en je denkt dat je al moet opstaan. Dan kijk je op je wekker en ziet dat je nog 3 uur lang kan verder slapen.

10.Verse lakens – Je kruip ‘s avonds moe in bed. De lakens zitten nog lekker strak. Je wentelt je in frisheid.

11.Eens goed lachen – Lachen is de beste remedie. Soms zijn er van die momenten dat je zo hard moet lachen dat je buik er pijn van doet. Deze momenten zijn goddelijk in de zin dat ze je humeur oppeppen en dat je geest weer op een positief spoor staat.

12.Op een zonnige dag, buiten ontspannen – Je ligt in die luie zetel met de warmte van de zon op je huid. De wind ritselt zachtjes door de bomen. Je doet je ogen dicht en laat je gedachten totaal ontspannen ronddwalen.

13.In het water spelen – Water doet iedereen, hoe jong of oud dan ook, bruisen van energie. Kinderen springen graag in plassen, pubers doen zich voor als “kanonbal” in het zwembad en volwassenen genieten dan weer van een ontspannend bubbelbad … water is heerlijk.

14.Iemand laten glimlachen – Je ziet dat een collega zich gestresseerd voelt door een deadline. Spontaan komt het in je op om enkele taken van hem over te nemen. Als deze collega jouw gebaar opmerkt, komt hij (zij) naar je toe met een grote glimlach op zijn (haar) gezicht.
“Bedankt.”

15.Afmaken wat je begonnen bent – Je bent eindelijk klaar met een grote opdracht waar je al enkele weken mee bezig bent, of misschien heb je eindelijk die 15 kilometer gelopen…In ieder geval, je hebt 1 van je doelen bereikt.
Het gevoel dat je zelf iets bereikt en afgewerkt hebt is zeker één van de meest bevredigende en toch eenvoudige genoegens die het leven, te bieden heeft.

Een volledige lijst met de eenvoudige genoegens van het leven kan echt wel uitgebreid zijn.
Heb jij nog voorbeelden van gebeurtenissen waar je plezier uit haalt ?

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

2 comments

  1. Nr 3 + 5 + 13: My life is beautifulll
    Opgedragen aan mijn fantastische vrouw tijdens een cruise t.g.v. onze 25-jarige bruiloft aan boord van de M/S Century

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.