Werk minder en maak toch indruk

Is het mogelijk om minder te werken en toch je baas, je vrouw of vrienden te imponeren?
Met andere woorden; is het mogelijk om minder te doen en meer te bereiken ?

Natuurlijk wil iedereen wel het antwoord weten op deze vraag. We willen allemaal zoveel mogelijk effect bereiken met zo weinig mogelijk moeite.
En graag dan ook nog zo snel mogelijk.

Het antwoord op deze eerste vraag is JA.
Met de juiste combinatie van talent, tactiek en tools kan je minder werken en toch indruk maken.

Het vraagt wel om outside the box te denken, om origineel voor de dag te komen.

tpsdave / Pixabay

Hieronder een lijstje dat je al in de juiste richting kan duwen. Er worden 5 eenvoudige strategieën uitgelegd, die zich richten op het verbeteren je indrukwekkende acties, zonder daarbij je werkdruk te vergroten.

 1. Leer iets wat niet veel mensen kunnen – Zoek een niche functie waar momenteel veel vraag naar is en zorg dat je een expert wordt. Als slechts een handvol mensen deze vaardigheid beheerst, dan zal je effectieve waarde als een raket de hoogte inschieten. Je wordt dan de “go to guy”.
  Ook als het maar om iets tijdelijk gaat, dan zullen je acties toch een grote impact hebben op korte tijd.
 2. Tover iets uit je hoge hoed – Raadsels zijn een fantastisch middel om indruk te maken.
  Om zo groots mogelijk over te komen, moet je ervoor zorgen dat anderen denken “Wow, hoe doet hij/zij dat toch?”.
  Ze kunnen wel je resultaten zien, maar ze begrijpen niet helemaal hoe je dat voor elkaar gekregen hebt.
  Dus, je geeft zelf de tastbare waarde aan, zonder je eigen keukengeheimen te onthullen. Het lijkt een beetje op het vorige item waar je een zeldzame vaardigheid leert, maar in dit geval steunt je strategie meer op een emotionele nieuwsgierigheid, dan op het resultaat. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezens. Als je mensen iets geeft en tegelijkertijd hun nieuwsgierigheid stimuleert, dan maak je altijd meer indruk.
 3. Focus meer op “minder” –  Iemand die van alle markten thuis is, vindt uiteraard ook wel zijn weg, maar echt indruk maak je pas als je je specialiseert. Een top expert trekt nu eenmaal sneller de aandacht dan een grijze muis. Hoe beter je vaardigheden (en dus je talent), hoe beter en positiever de publieke opninie wordt.
  Denk in Karate-termen : een zwarte gordel is uiteraard beter dan een bruine, maar vinden we een bruine band zoveel beter dan een rode ?
  Conclusie : mensen zetten experten op een voetstuk. Hard werken doet er toe, maar niet als dit verdeelt is over verschillende richtingen. Focus !
 4. Gebruik alleen kwaliteits tools – Met een verroeste botte bijl een dikke boomstam doormidden klieven is een vrij onbezonnen klus. Je moet je erg hard inspannen om weinig vooruitgang te boeken.
  Dit principe kan je ook in het dagelijkse leven toepassen. Laat de onbekwaamheid niet de bovenhand krijgen.
  Als het gereedschap in je toolbox niet voldoet aan de voorwaarden van je job, vind dan iemand die wel voldoet en ruil eventueel je taken met hem, huur hem in of laat hem deelnemen aan je werkproces. Als je over de juiste tools en vaardigheden beschikt, kan een gigantisch berg werk eruit zien als een ongevaarlijk molshoopje.
 5. Maak gebruik van de 80/20 regel – De 80/20 regel zegt dat 80% van je resultaat het gevolg is van slechts 20% van je inspanningen. Als je je kan focussen op deze 20% , dan ben je productiever (en maak je meer indruk) zonder je werklast te verhogen. Probeer het minder productieve werk, indien mogelijk, te vermijden. Als je bedolven wordt onder mail en telefoontjes, hou dan deze 80/20 regel in gedachten en verander van strategie.
  Als er zich een onverwachte situatie voordoet, probeer dan werk te laten vallen dat NIET afkomstig is van die belangrijke 20%.

Wat vind jij van deze strategiën ?
Heb je ze al toegepasd ? Of ken je nog andere ?

Deel je mening met de andere lezers….

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

3 comments

 1. 39408 251575Exceptional weblog here! Furthermore your web site rather a lot up quick! What host are you the usage of? Can I get your affiliate link to your host? I wish my internet site loaded up as fast as yours lol 88251

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.