TimeManagement Tips #intro

Dit is een klein inleidend artikeltje over een reeks met allerlei tips over TimeManagement.

Je zal deze tips kunnen terugvinden op MindWell Megazine onder de tag “TM Tip”. 

Een van de belangrijkste sleutels voor succes (zowel persoonlijk als privé) is hoe we omgaan met onze tijd.
Iedereen beschikt elke dag over 24 uur maar het is de manier HOE we deze tijd gebruiken dat een onderscheid maakt tussen mensen die gelukkig, succesvol, tevreden, teleurgesteld, gefrustreerd of  ongelukkig zijn. ( En deze lijst kan je zelf ook nog wel aanvullen)

Als Olympische kampioenen trainen, wordt geen enkel detail in hun jacht op het goud vergeten: dit gaat van simulaties van trainingsschema’s, studie van voedingspatronen tot de keuze van materiaal van kledij.

Wie een kampioen wil worden in Time Management, moet eigenlijk hetzelfde doen.
Om slimmer en effectiever te werken (en niet alleen maar harder of meer werken), is het belangrijk dat je alles onderzoekt om de effectiviteit, de efficiëntie en de prestatie (of het resultaat van je werk) te verbeteren. En even belangrijk… dat je bereid bent om eventueel de nodige zaken te veranderen.

In deze reeks over TimeManagement  zal ik regelmatig een aantal eenvoudige tips en technieken posten op MindWell MegaZine.
Somige tips hebben een algemeen karakter en zijn universeel toepasbaar.
Andere tips zijn dan weer verwant met bijvoorbeeld communicatie, carrière of technologie.

Hou in gedachten dat de eerste stap om effectief met time management bezig te zijn, is om vanuit jezelf de wens  te hebben om productiever en slimmer te werken. BEGRIJPEN, OEFENEN, en VERBETEREN van hoe je met je tijd omgaat, is een traject, een proces.

Het is niet iets wat je na een nachtje slapen plots overvalt.

Door efficient en effectief te werken, zorg je ervoor dat jij de controle behoudt over de werkdruk, in plaats dat de werkdruk jou beheerst.

Ik ben altijd zeer benieuwd naar de reacties van de andere lezers.
Als je niet akkoord gaat met een bepaalde tip, laat het dan gerust weten.
Als je een bepaalde tip kan verbeteren, dan hoor ik ook graag je mening.
Als je hier een nieuwe tip leest en je hebt er een geweldige ervaring mee, ook dan mag je het melden via een klein commentaar.

Tot binnenkort !

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

1 comment

  1. 40639 968465An very fascinating go through, I might not concur entirely, nonetheless you do make some truly legitimate factors. 987131

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.