Twitter en zo…

De meeste mensen hebben wel eens van Twitter gehoord en sommigen weten er wel iets van, maar voor velen is het toch nog altijd maar een ver-van-mijn-bed-show.
Ik wil in dit artikel een paar basis antwoorden geven. Later komen er nog wat meer gespecialiseerde items over Twitter.

Dus…

“Ik snap niets van Twitter.”

Dat is het antwoord dat je het meeste hoort als je met vrienden over Twitter praat.

“Wat is het dan?”,  vragen ze. En dan de tweede vraag : “Waarom gebruik je het eigenlijk ? “

En dat is eigenlijk wel een goede vraag

Twitter is een miniatuur blog

Micro-bloggen wordt omschreven als een snelle update, met een beperkt aantal woorden. Het is 1 van de populaire gebruiken van sociale netwerken zoals Facebook, waar je je status kan updaten, maar micro-bloggen is ook bekend van Twitter.

Eigenlijk is micro-bloggen iets voor luie mensen die een blog willen, maar geen blog willen onderhouden. Een persoonlijke blog kan kennissen op de hoogte houden wat er allemaal in je leven gebeurt, maar niet iedereen heeft zin om uren tijd te verliezen door allerlei teksten te schrijven over de dingen je meemaakt. Soms wil je gewoon iets kort zeggen (“heb een mooie broek gekocht” ; “heb een fantastische training achter de rug”).

Hier komt Twitter dan in het spel. Het is een uitstekende plaats om kennissen en vrienden op de hoogte te houden van je doen en laten, zonder dat je moet goochelen met woorden en zinnen. Je zegt waar het op staat en daar blijft het dan ook bij.

Twitter staat voor handige en gemakkelijke berichtjes.

Hoewel Twitter in eerste instantie als een micro-blogging dienst is begonnen, is het momenteel een tool om snel een aantal statussen te updaten. Twitter is eigenlijk een mix tussen bloggen en het versturen van korte sms-berichtjes.

Twitter is een social gebeuren. Er is de mogelijkheid om mensen te volgen, of om zelf allerlei volgers te hebben. Je kan zelfs boodschappen achterlaten via je gsm-toestel. Of je nu thuis of op kantoor bent, of ergens in een andere stad, Twitter is een fantastisch middel om een groep mensen (degenen die jou volgen) op de hoogte te houden van je status.

Twitter om nieuwsfeiten te melden

Als je CNN bekijkt, zie je onderaan het scherm een stroom van nieuwsfeiten passeren. Zo ben je direct op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de wereld.
De digitale wereld vertrouwd steeds meer en meer op internet voor zo’n nieuwsfeiten en in dit geval is Twitter een uitstekende bron van informatie.

Twitter is Social Media Marketing

Social Media Marketing is een begrip dat het gebruik van sociale netwerken, online communities, blogs, wiki’s of andere online samenwerkingsprojecten laat inspelen op de media voor marketing, sales, public relations en klantenservice.
Twitter is een favoriet doel geworden voor deze techniek. Deze nieuwe vorm voor het uitsturen van een boodschap is op effectieve manier gebruikt door Barack Obama, tijdens zijn presidentiële campagne. Ook allerlei magazines, filmsterren en andere beroemde mesnen gebruiken het als een snelle manier om een publiek te bereiken.

Met tools zoals Twitterfeed is het heel gemakkelijk om een RSS feed om te zetten in een Twitter update.

 

Wat is Twitter?

Dit brengt ons terug naar de oorspronkelijke vraag. Wat is Twitter?

Het is veel verschillende dingen voor verschillende mensen. Het kan gebruikt worden om contact te houden met je vrienden en familie, door de media om een publiek te bereiken, door auteurs om fan te plezieren, …

Twitter is micro-bloggen. Het coördineert evenementen, kan gebruikt worden als bedrijfsmiddel, om nieuws te melden of als marketing strategie

Dus…als men je nog eens vraagt wat het is, dan weet je wat te zeggen.

 

Maak jij al gebruik van Twitter ? Waarvoor gebruik je het ?
Vertel het hier op deze blog…

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

3 comments

  1. Twitter is inderdaad iets wat je moet ontdekken… Ook bij mij was dit het geval. Het feit dat ik dankzij Twitter door bepaalde media op de hoogte wordt gehouden van nieuwsfeiten, die nergens anders worden gecommuniceerd, gaf bij mij de doorslag om het medium te doorgronden. (cfr. Lance Armstrong spreekt met media via twitter).
    Het heeft iets, kweet nog niet wat maar ben bijna “verslaafd”…
    Sociale media is “deels” de toekomst, wat zeker niet vergeten mag worden!

  2. Oui, il faut toujours se remettre en question et essayé de choses nouvelles. Pour moi, la faune au 300mm (eq. 600mm) c&sq;uorést nouveau. J’ai trouvé un nouveau dada PS : Le smiley qui pleur était un peu ironique :

  3. 903557 724007You will notice several contrasting points from New york Weight reduction eating plan and every one 1 could be useful. The initial point will probably be authentic relinquishing on this excessive. lose weight 487481

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.