LinkedIn en netwerken…

5 stappen om een effectief network op te bouwen

Volgens een artikel in BusinessWeek gebruiken meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd LinkedIn, en toch benutten ze niet alle voordelen van dit medium.
Men gebruikt LinkedIn om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses of doelen. De bedoeling is om relaties te maken, informatie te krijgen en zaken te doen. In het boek “Amateur’s Guide to Using LinkedIn.com” staan tips om te starten met LinkedIn. Maar eens men de eerste contacten gelegd heeft, weet men niet meer hoe men zijn netwerk kan laten groeien.

geralt / Pixabay

Hieronder een vijftal stappen om je netwerk exponentieel te laten groeien.

1. Doe bewust moeite om je netwerk te laten groeien.

Als je mensen tijdens een vergadering of workshop ontmoet, vraag hen dan of ze linkedIn gebruiken. Als ze lid zijn, kan je hen toevoegen aan je netwerk.
Ga eens door je stapel businesskaartjes en zoek naar deze namen op LinkedIn. Voeg hen toe

2. Gebruik je echte naam voor je profiel.

Als je je echte naam gebruikt op LinkedIn, in plaats van een nickname, zal je ook sneller gevonden worden, als mensen je Googlen.

3. Word lid van groepen.

Of je nu zoekt naar studiegenoten, naar collega’s, naar financiele experts of naar belangengroepen, er is altijd wel een groep waar je terecht kan op LinkedIn. Door lid te worden, blijf je op de hoogte van allerlei activiteiten en belangen binnen een specifieke industrie. Leden kunnen ook contacten leggen die nuttig zijn in de toekomst.

4. Stel en beantwoord vragen

LinkedIn leden gebruiken en delen informatie. Als je zelf een vraag hebt, wie kan ze dan beter beantwoorden dan een groep experten. Ook het beantwoorden van een vraag van een andere gebruiker ontwikkelt geloofwaardigheid met die gebruiker.

5. Netwerk met je contacten.

Als je lid bent van een groep, gebruik ze dan waarvoor ze dient : om in contact te blijven. LinkedIn verstuurt regelmatig updates als de andere leden hun profiel veranderen (bv een nieuw contact, andere werkgever, nieuwe foto, …). Stuur die persoon een bericht met een opmerking of een vraag over die verandering. Zoek mogelijkheden om hen te helpen, door middel van een ander contact of een advies.

Hoewel LinkedIn een online site is, zoals elk type netwerk systeem, draait alles om relaties.
Leren hoe relaties aan te gaan, te ontwikkelen en te  koesteren, leidt tot meer en betere contacten, zowel online als offline.

 

Heb jij zo je manieren om LinkeIn te gebruiken? Ben je een actieve of een passieve gebruiker ?
Laat gerust een berichtje na met je mening.
We stellen dit erg op prijs.

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

1 comment

  1. 493998 72735We provide you with a table of all of the emoticons that can be used on this application, and the meaning of each symbol. Though it may take some initial effort on your part, the skills garnered from regular and strategic use of social media will create a strong foundation to grow your business on ALL levels. 871244

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.