Hoe graag je je werk ook doet, er zijn altijd periodes dat je jezelf door de dag moet slepen. Je kijkt voortdurend op de klok die, alsof ze het ervoor doet, vooruit kruipt.
Hoewel dit absoluut normaal is, heb je toch het gevoel dat je erg onproductief bezig bent.

ThePixelman / Pixabay

Als je jezelf erop betrapt dat je de klok sneller wil doen tikken of dat je echt verveeld en ongemotiveerd met je werk bezig bent, denk dan eens even aan de volgende tips.

Tip 1

Focus jezelf op je taak waarmee je bezig bent. Soms is je ergste vijand het gebrek aan concentratie. Dit zorgt ervoor dat je afdwaald.
Als je jezelf zo voelt, probeer dan te achterhalen wat er scheelt. Heb je honger ? Ben je reeds met je gedachten bij je afspraak voor deze avond ? Heb je een bericht gekregen dat op de achtergrond blijft hangen ?
Als je weet wat je dwarszit, probeer even bij dat probleem stil te staan.
Schrijf desnoods even op wat je dwarszit en wat je daarvoor moet doen. Als dat gebeurd is, zal je merken dat die vervelende gedachten verdwenen zijn en dat je verder kan met je werk.

Tip 2

Doe een korte wandeling. Sosm kan het je echt overkomen dat je even totaal op bent. Je hebt geen energie meer.
Ook dit is normaal. Je lichaam laat je weten dat je pauze moet nemen.
Ga even weg van je bureau en wandel even naar het koffieapparaat. Als je kan, neem dan de trap en ga twee verdiepingen hoger koffie halen. Je kan ook even naar buiten gaan en een frisse neus halen. 5 minuten zijn dikwijls al voldoende om je terug opgepept te voelen.

Heb je zelf nog meer tips die je gebruikt als totaal ongemotiveerd aan het werken bent ?
Je mag ze hier, via de  “Hier kan je reageren..”-link, onderaan deze post.

Bedankt!

Soortgelijke artikels: