Zes ongewone denkwijzen die je leven veranderen.

Sommige gewoontes hebben een positieve impact op je leven. Ze verbeteren iets dat al goed liep of ze herstellen dingen die niet goed gingen.
Maar wat met de gewoontes die je hele leven en manier van denken volledig op z’n kop zetten ?
Hieronder een opsomming van 6 gewoontes die jouw leven niet alleen verbeteren, maar je ook helpen naar een “hoger” level te gaan. Dit kan de speeltuin van je leven volledig hertekeken.

Estellina / Pixabay

Spreek regelmatig af met jezelf in de toekomst.

Eén van de beste manieren om problemen op te lossen is om een goed gesprek te hebben met je toekomstige ik.
Hoe doe je dit zonder teletijdmachine? Het is echt eenvoudig.
Ga in je favoriete zetel zitten en sluit je ogen. Stel jezelf een lege, kale ruimte voor; met witte muren en slechts een eenvoudige tafel met twee stoelen erin. Ga op een stoel zitten. Dan wandelt je toekomstige ik binnen; zoals je binnen 10 jaar zou zijn. Leg deze versie van jezelf je probleem voor en laat hem antwoorden. Je zal verstelt staan van het antwoord.

Wacht even voor je in actie schiet.

Misschien denk je dat onmiddellijke, regelrechte actie het beste is.
“Beslis nu!” ; “Koop nog vandaag!” ; “Vlug, voor het te laat is!”
Het hoort een beetje bij onze maatschappij om zo te handelen.
Maar is het echt beter om snel te handelen?
Ik denk dat het tegendeel soms beter is.

Geef jezelf 30 minuten om na te denken wat je wil. Creeër op deze manier het gevoel dat bij deze eventuele actie hoort. Probeer je voor te stellen hoe het zou voelen moest je toch reageren. Als je jezelf toelaat om op deze manier te denken, dan zal je nadien meer plezier hebben van je beslissing.

Probeer te “voelen” voor je iets doet.

We maken dikwijls to-do lijstjes of we starten met projecten, die allemaal gebaseerd zijn op wat we willen bereiken. Het gevoel dat daarbij hoort is iets waar we ons pas achteraf mee bezig houden. Het lijkt een logische manier van aanpakken, maar het werkt eigenlijk niet altijd.
Het is veel beter om te beginnen met het gevoel dat je wil oproepen en dan de acties te kiezen die je wilt ondernemen. Het is een moeilijke gewoonte om te leren omdat ze echt onredelijk lijkt en erg veel vertrouwen in jezelf vergt. Je moet ook de moed hebben om te stoppen met zaken die niet het gevoel opleveren dat jij wil.

Probeer even door te bijten; het is het waard.

Wat zou er gebeuren als alles gemakkelijk was ?

In onze maatschappij vinden we hard werken erg belangrijk. We kijken op naar mensen die succesvol zijn in hun job. We vinden het belangrijk om onze bankrekening te zien groeien.
Hoe harder je werkt, hoe beter.
Maar moeten we ook echt hard en veel werken? Wat als het allemaal veel gemakkelijker gaat? Wat zou er dan gebeuren?
Stel jezelf regelmatig deze vragen. De antwoorden zouden wel eens confronterend kunnen zijn.

Wat ik denk of wil is onmogelijk

Soms denken we dat we maar tot op een bepaald level kunnen groeien. We twijfelen aan onze eigen capaciteiten en we gaan ervan uit dat elke verandering erg moeilijk of zelfs onmogelijk is. Eigenlijk laten we onszelf al mislukken voor we beginnen.
Stel jezelf een bepaalde vraag en vraag jezelf dan eens af waarom je denkt dat het moeilijk of onmogelijk is . Neem dan een momentje om je voor te stellen dat het helemaal niet onmogelijk is. Op welke manier zou je het dan anders aanpakken ?

Wat zou je doen als je alles wat je nodig had, al had?

Dikwijls denken we dat we nog meer nodig moeten hebben om te doen wat we willen doen.
We denken dat we meer tijd nodig hebben. Meer geld. Meer ondersteuning. Meer middelen….
Maar is dit echt waar? Je kan echt veel doen met weining. Veel mensen starten een zaak met weinig geld. Veel grote projecten zijn begonnen met een enkel idee en hard werk.
Wat zou je doen als je niet nodig had, wat je dacht nodig te hebben? Wat als je eigenlijk alles al hebt?

Tot slot….
Dit waren eigenlijk een zestal gewoontes en manieren om over de dingen na te denken. Om de dingen van een andere kant te bekijken.
Als je ze toepast, kunnen ze veel verschil uitmaken. Ze lijken op het eerste gezicht wat ongewoon maar eens je deze gewoontes hebt eigen gemaakt, hebben ze echt een invloed op je denkpatroon.
Wat vind je van deze gewoontes? Zijn er die je aanspreken? Of heb je zelf ook al een gekke of ongewone gewoonte die je toepast in je dagelijk leven?
Deel je mening of gedacht hier op MindWel Megazine met de andere lezers. Je kan dit doen door een commentaar achter te laten.
In ieder geval bedankt!

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

6 comments

  1. Heel mooi artikel! Komt grotendeels overeen met hoe ik te werk ga. Vooral dat op het gevoel afgaan. Ik doe voornamelijk dingen vanuit mijn gevoel, voelt het niet goed, dan doe ik iets niet. Ook al kan het geld opleveren. Hopelijk hebben alle lezers veel aan uw artikel.

  2. 730780 567847Water-resistant our wales in advance of when numerous planking. The particular wales surely are a selection of heavy duty snowboards that this height ones would be exactly the same in principle as a new shell planking having said that with a lot more height to assist you thrust outward in the evening planking. planking 720133

  3. 319078 923935Its remarkable what supplementing can do for your body and your weight lifting goals! 7014

  4. 813044 710497You can definitely see your skills within the work you write. The world hopes for a lot more passionate writers like you who arent afraid to say how they believe. At all times follow your heart 474300

  5. 436641 326768You produced some decent points there. I looked on the net to the concern and discovered a lot of people goes together with along along with your website. 761589

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.