7 essentiële succes tips volgens Jack Canfield

Jack Canfield is in Amerika het boegbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Hij is auteur van “Chickensoup for the Soul”  (Balsem voor de Ziel), waarvan meer dan 100 miljoen boeken werden verkocht en hij is één van Amerika’s meest gevraagde sprekers. Hij heeft de afgelopen dertig jaar vele mensen geïnspireerd tot het verwezenlijken van hun dromen.

Hieronder 7 essentiële tips voor succes door een ervaringsdeskundige

1.) Neem 100% verantwoordelijkheid voor je leven.
1 van de grootste mythes die alomtegenwoordig is in onze hedendaagse cultuur is dat je RECHT hebt op een fantastisch leven en dat er ergens, waar dan ook, iemand anders op de één of andere manier verantwoordelijk is om ons leven voortdurend te bedelven onder geluk, plezier, een boeiende carrière, fantastische relaties, financiële mogelijkheden, ….

Maar de echte waarheid is dat jij de enige bent die verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van je leven.

2.) Wees duidelijk waarom je hier bent
Het ontdekken, erkennen en eren van je levensdoel is misschien wel 1 van de belangrijkste acties die succesvolle mensen ondernemen.
Zij nemen de tijd om te begrijpen wat ze hier doen en ze doen dit met passie en enthousiasme.

3.) Beslis wat je wil
1 van de belangrijkste redenen dat mensen niet krijgen wat ze willen is dat ze niet kunnen besluiten wat ze willen.
Ze hebben hun verlangens en wensen nog niet in een duidelijke en overtuigende manier uitgesproken.
Hoe ziet succes eruit voor u ? Wat betekent het ?

4.) Geloof dat het mogelijk is
Vroeger geloofde men dat mensen reageerden op de informatie die ze van de buitenwereld in hun hersenen kregen. Maar vandaag weet men dat we reageren op hetgene onze hersenen verwachten wat er gaat gebeuren en dit is gebaseerd op eerdere ervaringen.
Eigenlijk is onze geest zo’n krachtig instrument : het geeft je letterlijk alles wat je wil… maar je moet erin geloven.

5.) Geloof in jezelf
Als je wil slagen in het halen van je doelen, in het bereiken van je dromen, dat moet je ook echt geloven dat je dit zal kunnen.

Noem het  zelfrespect, zelfvertrouwen of zelfzekerheid, .. het is een overtuigend geloof in jezelf dat je nodig hebt. Het is het geloof in je mogelijkheden, je innerlijke kracht, je talenten en vaardigheden die ervoor zorgen dat je de gewenste resultaten zal bereiken.

6.) Denk het tegenovergestelde van paranoïa
Stel je eens voor hoe veel gemakkelijker het zou zijn om je doelen te bereiken als je altijd verwacht dat de wereld en de mensen in je omgeving er zijn om je te steunen en om je alle kansen op een gouden dienblad aan te reiken.
Wel, …… succesvolle mensen denken op deze manier.

7.) Geloof in de kracht van doelen stellen
Wetenschappers die onderzoek doen naar succes en het bepalen van je doelen, weten dat onze hersenen beter functioneren als er een uitdaging op het programma staat.
Welk doel je ook aan je onderbewuste hebt doorgegeven, je hersenen werken er dag en nacht aan om dit te bereiken. Om je hersenen te laten meewerken, moet je doel meetbaar zijn.
Als er geen criteria zijn die meetbaar zijn ( 5 kilo vermageren binnen  10 weken, 5 km lopen tegen het einde van het jaar, … ) is je doel geen doel maar slechts een idee, een wens.

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

1 comment

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.