5 dingen die je succes saboteren

Succesvolle mensen zijn niet zomaar succesvol geworden.
Ze hebben tegenslag gekend en zijn allerlei moeilijkheden tegengekomen. Met de juiste ingesteldheid hebben ze doorgezet en uiteindelijk hebben deze mensen hun doel bereikt.

We willen allemaal succesvol zijn maar we worden soms al eens overdonderd door de uitdagingen die we tegenkomen.

We kunnen deze uitdagingen en tegenslagen wel aan maar soms, af en toe,  gebeurt het dat we, in plaats van de uitdaging aan te gaan, ons laten controleren door wat er gebeurt.

Soms vergeten we dat we ons zelfs laten tegenhouden door erg eenvoudige dingen.

Hieronder 5 zaken die je moet doen als je je eigen succes wil saboteren.

1. Altijd kritiek leveren op anderen

Hoe meer je kritiek hebt op anderen, hoe minder aangenaam jij bent voor de mensen in je omgeving.
Anderen beoordelen is een teken dat jij zelf onzeker bent en een gebrek aan zelfvertrouwen hebt.

Als jij jaloers bent op het succes van anderen, zal niemand je helpen als je zelf bepaalde doelen wil bereiken.

2. Anderen de schuld geven van je fouten

Als je anderen de schuld geeft van alles wat misgaat in je leven, dan zal je niet ver geraken.

Velen hebben de gewoonte ( en soms is dit onbewust) om de familie te schuld te geven van alles wat mis is gegaan in het verleden.

Als je dit blijft doen, dan zullen de kansen aan je neus voorbijgaan.
Anderen grijpen dan wel deze kans aan, terwijl jij alleen maar vol frustraties ter plaatse blijft staan.

3. Dromen over het succesvolle leven van andere mensen

Het is altijd interessant om te luisteren naar de verhalen van mensen die succesvolle dingen gedaan hebben.

Velen maken er echter de gewoonte van om te dromen en te fantaseren over de succesvolle levens van anderen in plaats van zich te focussen op de eigen doelen.

Op deze manier wordt je perceptie van de werkelijkheid vervormd en besteed je geen aandacht meer aan de dingen die op dat moment wel belangrijk zijn in je leven?

Er is niets verkeerd met het elzen van biografieën en om te luisteren naar een motiverende speech, maar velen maken de fout om juist hetzelfde pad te volgen als de persoon die ze bewonderen.

Elk individu die je bewondert had slechts succes omdat hij zijn eigen unieke weg volgende. En dat moet jij ook doen. Onthoud dat jij ook je unieke verhaal hebt.

4. Die laatste extra stap op weg naar je doel niet nemen

Je mag niet enkel op je talent vertrouwen. Je moet ook bereid zijn om extra tijd en aandacht te besteden aan hetgene je doet.

Als je een zelfstandige bent en één van je klanten wil iets extra, dan mag je je niet te goed voelen om ook na de werkuren door te werken.

Als je single bent en je wil een nieuwe partner ontmoeten, dan mag je niet alleen vertrouwen op je knappe verschijning maar moet je ook wat moeite doen om de werled te verkennen en andere mensen te ontmoeten.

Wie niet bereid is om extra tijd te investeren in bepaalde dingen, zal er ook niet alles uithalen wat erin zit.

5. Anderen de beslissingen voor jou laten nemen

Gebrek aan leiderschap en ondernemingszin kan een enorme impact op je succes op alle gebieden van je leven.

Veel mensen nemen niet die stap om hun eigen beslissingen te nemen en ze hebben dan ook helemaal geen controle over hun leven. Wanneer andere mensen merken dat je niet over de nodige leiderschapskwaliteiten beschikt, zullen zij  je in andere richting duwen en maken zij in jouw plaats de keuzes. Je moet tijd nemen om na te denken over wat belangrijk is voor jou. Alleen op deze manier kan je je eigen beslissingen nemen en ben je niet afhankelijk van de keuzes van anderen.

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

2 comments

  1. 708002 841523Hey! Im at work surfing about your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I adore reading through your blog and appear forward to all your posts! Maintain up the outstanding work! 747281

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.