4 geheimen van positief denken

Positief denken is iets dat velen onder ons uit de weg gaan. Soms omdat men het gewoon niet begrijpt of soms omdat men er niet in gelooft. Toch is er niets ingewikkeld of speciaal aan.

Het wonder van positief denken zit gewoon in onszelf. In dit artikel laat ik een aantal belangrijke ideeën zien omtrent positief denken. Zo kan je zelf zien waarom het wel werkt.

skeeze / Pixabay

Geheim #1: Niemand is perfect.

Als je dit eenvoudige statement voor jezelf kan accepteren, zal je versteld staan van de verandering die dit in je teweeg brengt.
Je voelt je veel minder gefrustreerd. Andere mensen zal je eerder het voordeel van de twijfel geven. En het beste… je leert om te vergeven en alle rancune los te laten.

 Geheim #2: Iedereen maakt fouten

Wat is het eerste dat in je opkomt als iemand anders een fout maakt?
Veroordeel je snel?
Denk je dat het die andere zijn eigen fout is? Eigen schuld, dikke bult?

Deze negatieve gedachten zijn niet alleen schadelijk voor die andere persoon, maar ook voor jezelf. Laat fouten toe en denk even aan het vorige geheim.

Geheim #3: Teleurstellingen overkomen iedereen, ook jou!

Het is niet omdat je jezelf als een rechtvaardige of goede persoon bestempeld, dat er je nooit slechte of onaangename zaken overkomen.
Maar al te dikwijls kan het gebeuren dat, zonder reden, minder prettige dingen je pad kruisen. Hieruit volgt dan een negatieve en pessimistische houding.
Laat dit niet toe!!

Teleurstellingen horen nu eenmaal bij het leven. Het is aan jou om de keuze te maken hoe je hierop reageert. Je hebt dit zelf in handen.

Geheim #4: Je ingesteldheid bepaalt je leven

Je kan zelf bepalen hoe je leven er zal uitzien, gewoon op basis van je manier van denken. Als je heel de tijd verwacht dat je teleurgesteld zal worden, wat denk je dan dat er ook echt zal gebeuren?

Zorg voor een positieve ingesteldheid, wees optimistisch en zie het goede in alles. Je zal vanzelf een gelukkiger persoon worden.

Ben jij iemand die het leven positief ziet ?
Is je glas halfvol of halfleeg ?

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

5 comments

  1. Dankjewel, met name punt 3 heb ik nog nooit zo bekeken. Ik ga de dag anders in vandaag!

  2. Ik zou er nog iets aan willen toevoegen betreffende de glazen; je kunt ook een ander glas nemen, dan is het glas vol.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.