Ga voor groen !

Door de klimaattop in Kopenhagen is het momenteel erg actueel, maar ook daarvoor was het een “hot” item : het klimaat vernadert en we moeten er dringend iets aan doen.

Hieronder een paar praktische tips die je op het werk kan toepassen, zodat de ecologische voetafdruk van je bedrijf beetje bij beetje verkleint.

Comfreak / Pixabay

Apparaten

Zet computers en andere electronische apparaten ’s nacht uit. Als je de handleidingen goed leest, vind je wel informatie over energie-besparende instellingen.

Vervang oude apparaten door energiezuinige toestellen. Kies voor een A-label. Kies voor energiezuinige lampen.
Ook voor tafels en stoelen kan je bepaalde eigenschappen –zoals de duurzaamheid en de gebruikte materialen – laten meewegen in de uiteindelijke beslissing van aankoop.

Vervoer

Probeer vanuit je bedrijf het carpoolen te promoten.  Plan acties met rittenkaarten : wie een x-aantal keert carpoolt, krijg 1 vrijdagnamiddag per maand vrij.

Geef de voorkeur aan hybride wagens voor het wagenpark.

Beloon de mensen dien de inspanning doen om met de fiets te komen of het openbaar vervoer te gebruiken.

Papier

Vermijd het om onnodig papier af te printen. Doe zo bveel mogelijk digitaal. Als je een document op een andere plaats nodig hebt, kopieer het dan digitaal op een USB-stick. Maak back-ups op netwerk-databases.

Reduce, Reuse, Recycle…iedereen heeft het al horen uitspreken, maar doen we het ook echt ? Is het echt nodig om die email nog af te printen?  Kan je bepaalde prints ook niet gebruiken als kladpapier ?
Groene filosofie

Kies voor een energieleverancier die de filosofie van groene energie hoog in het vaandel draagt.

Ook bepaalde banken promoten hun diensten doordat ze investeren in groene projecten of de derde wereld. Dit vergt uiteraard iets meer inspanning om hen te contacteren dan om gewoon naar 1 van 4 grootbanken te stappen.

Tot slot

Klik hier om uw ecologische voetafdruk te berekenen.

Heb je zelf suggesties om bepaalde zaken te verbeteren, thuis of op kantoor, laat het ons weten.

By Ingrid V.

Creatieve 1000-poot en freelance trainer met interesses als GTD, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, management, blogging, technologie,

2 comments

  1. 600999 844197Id need to talk to you here. Which isnt something Which i do! I really like to reading a post that really should get men and women to think. Also, thank you for permitting me to comment! 740305

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.