378322 / Pixabay

Pessimisme en negativiteit moet je tegen elke prijs vermijden. Negativiteit heeft niets goeds te bieden en  het beperkt je groei. Sta niet toe dat je geest en je denken je verwachtingen en doelen naar benedn haalt .

Juist omdat we kunnen denken zijn we in staat tot prachtige dingen.

 

Hieronder 3 tips/technieken die ervoor zorgen dat negativiteit je denken niet overheerst.

Geef het negatief denken geen macht.
Gedachten en ideeën worden pas krachtig als je dit toelaat.
Als je een negatieve gedachte hebt, negeer ze dan.
Als een negatief persoon je probeert te overtuigen, laat je dan niet beïnvloeden.

Als een negatieve gedachte door je hoofd schiet, probeer ze te relativeren. Vraag je af “Is het echt nodig om ZO te denken ? Wat bereik ik hiermee ? Lost dit negatieve denken mijn probleem op ?”  Meestal is het antwoord op deze laatste vraag ‘neen’. Laat daarom de vraag gewoon los.

Gebruik positief denken om de negatieve gedachten om te buigen.
Als iemand je vertelt dat je nooit financieel onafhankelijk zal worden, moet je automatisch tegen jezelf zeggen “Ik ga WEL financieel onafhankelijk kunnen worden.” Of als een negatief persoon je zegt dat je nooit succesvol zal worden in je werk, dan moet je denken “Ik word succesvol”.
Dit klinkt misschien belachelijk, maar op deze manier neem je de negatieve gedachte weg en maak je er een positieve houding van. Het zorgt ervoor dat je “mindset” positiever wordt. Dit is ook de manier waarop positieve affirmaties werken.(*)

(*) Wil je hierover graag meer weten, laat het dan weten in een commentaar op deze post. Ik hou hier zeker rekening mee en post dan (bij genoeg reacties) binnenkort een artikel over affirmaties.

Wees je bewust van je gedachten en probeer ze te herkennen als negatief of positief. Blijf je positieve gedachten koesteren en schrijf ze op een stukje papier ( of in een speciaal klein notaboekje )
Overlees deze lijst met positieve gedachten regelmatig en denk erover na. Beschouw ze als onderdeel van je geest en je denken. Als je dit aandachtig en intens doet, wordt je ingesteldheid vanzelf een stuk positiever

 

Gebruik deze technieken om negativiteit achter je te laten. Je zal zien dat – als je dit toepast – sommige dingen makkelijker worden. Negatieve gedachten zullen niet langer dan noodzakelijk door je hoofd spoken.

Uiteindelijk, je gedachten en je denken zijn één van de weinige dingen die je zelf kan controleren. Je bent er de baas over en niet de mensen in je omgeving.

Soortgelijke artikels: