Na de uitspattingen van de voorbije weken, is het nieuwe jaar een mooi excuus om even stil te staan bij onszelf. Er is geen betere tijd om voornemens te maken en een aantal positieve stappen in te plannen.
Ga je op dezelfde manier verder dan het voorbij jaar of wil je dit nieuwe jaar zien als een frisse start met positievere houding?

AlexVan / Pixabay

Hieronder een aantal stappen om het nieuwe jaar positief te beginnen

 1. Ruim je huis op. Gooi oude spullen weg.
  Grote schoonmaak is zowel fysiek als metaforisch de beste manier om een frisse start te maken.
 2. Neem even de tijd om na te denken over het afgelopen jaar. Denk na over de gebeurtenissen. Wat maakte de negatieve zaken negatief ? Hoe kan je dit jaar postitief verder gaan ?
 3. Schrijf je doelstellingen op voor het komende jaar.
  Met deze overwegingen in het achterhoofd, kan je eventueel voornemens maken. Dit kunnen zowel kleine of grote opdrachten zijn. Het is je persoonlijke lijst, je kan het zo ambitieus maken als je het wil
 4. Ban al je negatieve gedachten.
  Winston Churchill zei ooit,  “A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.”
 5. Maak een lijst van boeken die je dit jaar wil lezen.
  Het hangt wat af van je leessnelheid, maar je kan gemakkelijk een lijstje maken van 5 á 50 boeken.
 6. Zoek een nieuw onderwerp uit dat je interesseert en kan bestuderen.
  Een nieuwe hobby kan het nieuwe jaar een kick start geven.
 7. Kies een nieuwe plaats om te bezoeken.
  Op reis gaan is een geweldige manier om een frisse kijk te krijgen op hoe de wereld eruit ziet met zijn verschillende culturen. Als je altijd al gedroomd hebt om naar Marokko te gaan, waarom dan niet dit jaar?
 8. Evalueer je vaardigheden. Sta eens stil bij je talenten. Doe een aantal testen of  proeven of maak gewoon eens een lijst maken van alles waar je goed in bent.
 9. Hou al je relaties en vriendschappen eens onder de loep. Als een bepaalde relatie niet optimaal werkt en je krijgt niet terug wat je erin stopt, durf dan de moed te hebben deze relatie te beëindigen en een andere te beginnen.
 10. Maak een budget op.
  Het begin van het jaar is een goed moment om een serieuze planning te maken voor de rest van het jaar. Denk eens na over eventuele grote kosten of aankopen.
 11. Organiseer al je foto’s.
  Als je computer thuis vol zit met foto’s zonder enig overzicht, kan je het jaar prettig beginnen met ze allemaal te sorteren.
 12. Probeer eens een nieuwe keuken uit. Ontdek nieuwe smaken.
 13. Uit jezelf  en deel je gevoelens.
  Als er een speciaal iemand is die je nog niet hebt kunnen vertellen hoe je je voelt over hem (haar, hen), is er geen betere tijd dan nu.
 14. Steun een goed doel.
  Zoek een project dat je wil steunen en waar je om geeft. Geef geld en eventueel je tijd om degenen te helpen die het nodig hebben.
 15. Ruim bewaarplaatsen op.
  Zolders en schuren zijn dé plaatsen waar we onze rommel en overbodige zaken bewaren. Weg met dingen die je niet nodig hebt. Het is niet nodig om te wachten tot het voorjaar om alles schoon te maken.
 16.  Ga naar buiten, ga de natuur in.
 17. Neem een nieuwe hobby.
 18. Maak die afspraak die je steeds uitstelt.
  Als het weeral te lang geleden is dat je nog bij de tandarts geweest bent, neem dan de telefoon en bel.
 19. Doe meer middagdutjes.
  Genoeg slaap helpt de concentratie verbeteren, vermindert stress, en geeft je de energie die je nodig hebt om al je doelen waar te maken.
 20. Ga zomaar eens wandelen, zonder een bestemming.
  Zomaar de stad ingaan kan leiden tot onverwachte gesprekken en verrassende ontdekkingen
 21. Organiseer een feestje voor vrienden die je al een tijdje niet meer gezien hebt. Verzamel iedereen voor een informeel feestje en neem de tijd om de verloren tijd in te halen.
 22. Breng meer tijd door met jezelf.
  Leren genieten van je eigen gezelschap is misschien wel het grootste geheim.
 23. Praat eens met een vreemde.
  Je weet nooit wat voor soort verhaal je te horen krijgt.
 24. Glimlach zoveel mogelijk.
  Op een dag probeerde ik een experiment en ik glimlachte naar iedereen die ik tegenkwam. Iedereen lachtte terug en het geeft je eigen energie een enorme boost.
 25. Sta niet stil bij fouten uit het verleden en kijk naar de toekomst.
 26. Wees tevreden met jezelf en vier elk nieuw begin. Het nieuwe jaar is een tijd om te beseffen dat alles wat je wil, mogelijk is.

 

Heb jij tips om het nieuwe jaar schitterend te beginnen ? Deel ze hier met ons.
Bedankt!

Soortgelijke artikels: